Obor "Pekař" je tříletý učební obor zakončený závěrečnou zkouškou, jejímž úspěšným zvládnutím získává žák výuční list
- Tříletý učební obor s výučním listem, v sudém týdnu praxe ve školní pekařské dílně, v lichém týdnu výuka. Část praxe probíhá i v našich školních obchodech.
- Měsíční odměny pro snaživé žáky s nulovou absencí až 3.000,- Kč (odměny se navyšují dle ročníků). Obor se stipendiem - měsíčně od 300,- do 500,- Kč, prospěchové stipendium až 3.000,- Kč (žákům vyplácí škola).
- Žáci dosahují skvělých výsledků v soutěžích.
- Žáci se učí i na stážích a pobytech ve Španělsku, Anglii a Německu.
- Výuka probíhá v naší školní pekárně. Žáky učíme ruční pekařinu, aby si dokázali v budoucnu vždy poradit i bez techniky. Učíme je ale i na nejnovějších pekařských strojích.
- Absolvent se může uplatnit jako zaměstnanec velkých i malých pekáren, ale může i podnikat v oboru. Cílem výuky je nejen vyučit žáky v oboru, ale naučit je i zařídit si svoji pekárnu.
- Žáci se učí nejen klasickou českou pekařinu, ale i pečivo z dalších koutů naší planety
- Náš chléb (ořechový, cibulový, máslový, kmínový) či karlovarské rohlíky, anglické rohlíky, veky.... si získaly popularitu v širokém okolí. Každý den je celá produkce během několika hodin vyprodaná.
- Každý rok žáci navštěvují velké pekárny a seznamují se se svým oborem ve velkoprovozech.
- Počet přijímaných - 30 žáků. Rozhodujícím kritériem pro přijetí je pohovor. Úspěšnost žáků u závěrečných zkoušek je 100 %.
Možnosti dalšího vzdělávání : nástavbové studium
Zaměření oboru : učební obor poskytuje osvojení výroby
pekařských výrobků, výběr vhodných surovin,, obsluhu a údržbu
potravinářských strojů...
Uplatnění absolventa : Absolvent se uplatní při výkonu povolání pekař v pozici zaměstnance v pekárnách a obchodních zařízeních.
Absolvent má možnost dalšího studia a získání maturity.